Een eigen blog starten

Een eigen blog starten

Redenen om te bloggen

Er zijn verschillende redenen waarom je een eigen blog zou starten: je vindt schrijven gewoon heel leuk en wilt een eigen portofolio opbouwen, je wilt je passie of expertise delen door middel van blogs of wat voor veel bedrijven de reden is om te starten met een eigen blog, is om beter gevonden te worden in Google. Om een succesvolle blog te schrijven, is het goed om van te voren een zoekwoordenonderzoek te doen voor jouw branche. Je weet dan waar jouw potentiรซle klanten op zoeken of waar ze nog meer kennis over willen opdoen. Aan de hand hiervan kun je gerichter een blog schrijven, waar jouw klanten ook daadwerkelijk op zitten te wachten. Als bedrijf is het goed om je expertise te delen middels blogs. Dat zorgt voor vertrouwen en daardoor laat je zien dat je weet waar je het over hebt.

Hoe start je een eigen blog?

Nu je weet voor welke doeleinden je een blog kunt gebruiken, ga je zelf beginnen met het schrijven van een blog. Hieronder geven we stapsgewijs aan hoe je het beste kunt starten met je eigen blog.
1. Voer een zoekwoordenonderzoek uit en maak een lijst van onderwerpen waar je over wilt schrijven.
2. Maak een contentkalender, zodat je voor jezelf een planning en overzicht hebt wanneer en wat je wilt gaan schrijven en publiceren.
3. Start met schrijven, zorg voor een korte, duidelijke titel voor zoekmachines.
4. Zorg ervoor dat je met tussenkopjes werkt om het artikel leesbaar te maken.
5. Zorg ervoor dat je je zoekwoord(en) vaak genoeg verwerkt in je tekst. Houd rekening met ongeveer 2 tot 6 procent.
6. Zorg voor een mooie afbeelding of foto die past bij het artikel. Zorg er wel voor dat je afbeelding rechtenvrij is.
7. Publiceer je blog op je website en deel het via social media.

Blog schrijven: wij helpen graag

In de bovenstaande alineaโ€™s hebben we je uitgelegd hoe je zelf een eigen blog kunt starten. Heb je hier geen tijd voor of heb je hulp nodig? Wij helpen je graag verder middels onze expertise. Neem daarvoor direct contact met ons op!

Meer Blogs

Wat kunnen we betekenen?

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Gasfabriek Deventer
  Zutphenseweg 6B
  7418 AJ Deventer