Hoe we Africa Wood Grow helpen bij een herbebossingsproject

De samenwerking

Het eerste contact met Roeland Lelieveld, voorzitter van Africa Wood Grow, kwam via een connectie van beide partijen tot stand. Deze herinnerde zich dat Pixelpanters meer aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wil doen. Via deze weg raakte Pixelpanters en Africa Wood Grow aan de praat. Vanuit Africa Wood Grow kwam de vraag of wij eens naar hun website wilden kijken, omdat de voormalig doneerfunctie niet optimaal werkte. Dat vonden we geen enkel probleem. Echter kwamen beide partijen al snel tot de conclusie dat ook de rest van de website wat verbetering verdiende. De website hebben we daarom in overleg met Roeland en zijn team een nieuwe uitstraling gegeven. Voor het verbeteren van de doneerfunctie en het restylen van de website werd een budget vanuit Africa Wood Grow beschikbaar gesteld.

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij beide partijen kwam vervolgens al snel het gevoel boven drijven dat de samenwerking tussen Pixelpanters en Africa Wood Grow een vervolg verdiende. Op vrijwillige basis welteverstaan. Dit past precies in het straatje waar Pixelpanters – en de rest van de EEGA Groep – voor staat: maatschappelijke betrokkenheid op welke manier dan ook. In dit geval door een stichting als Africa Wood Grow te helpen met verschillende marketing- en communicatieuitingen. Dit doen we met een hoop enthousiasme, want als Pixelpanters vinden we het fijn om tijd in een goed doel te steken. Africa Wood Grow doet iets moois voor de maatschappij en daar willen we graag ons steentje aan bijdragen.

Bomen en de kantoorjungle

Dat Pixelpanters en Africa Wood Grow een match zijn zat er al een beetje aan te komen. Africa Wood Grow doet er alles aan om bomen te planten; bomen in onze Pixelpanters-jungle zijn ook eerder regel dan uitzondering. “Deze vergelijking is natuurlijk met een knipoog”, zegt Dennis Henstra, manager van Pixelpanters. “Nee, zonder gekheid: als Pixelpanters zijn we erg trots op de samenwerking met Africa Wood Grow. We willen graag meer een MVO-positie innemen. Dit is daar een mooi project voor. Maandelijks doneren we tijd, want we willen Africa Wood Grow echt helpen. We hadden er ook voor kunnen kiezen om geld te doneren, maar via deze weg kunnen we onze expertises gebruiken om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Africa Wood Grow.

Elkaar helpen

Pixelpanters vindt het belangrijk om een stichting als Africa Wood Grow te steunen. We zijn er om elkaar te helpen. De werkzaamheden van Africa Wood Grow dragen weer een beetje bij aan de verbetering van het klimaat. De wereld gaat hard achteruit en daar willen we wat aan doen. Drie Nederlanders werken namens Africa Wood Grow hard om wat te doen aan de klimaatveranderingen. Het geld dat Africa Wood Grow ontvangt van donateurs gaat direct naar hun eigen Keniaanse herbebossingsproject. Meer weten over Africa Wood Grow en waar deze stichting voor staat? Bezoek dan de website: Africa Wood Grow

Meer Blogs

Wat kunnen we betekenen?

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Gasfabriek Deventer
  Zutphenseweg 6B
  7418 AJ Deventer