Waarom een contentkalender voor social media verstandig is

voorbeeld contentkalender social media

Veel ondernemers onderschatten (nog steeds) de kracht van social media. Dat is jammer. Zeker omdat ondernemers hiermee kansen laten liggen. Bijvoorbeeld op meer naamsbekendheid en op meer websitebezoekers. In een eerder blog hebben we al eens uitgelegd waarom je social media moet inzetten voor je bedrijf.

Als je eenmaal het nut begrijpt van social media ben je er nog niet. Het is dan zaak om ook daadwerkelijk consistent berichten te plaatsen. Bovendien moeten je berichten ook van toegevoegde waarde zijn. Wij helpen je daar graag bij. Wanneer je besluit om je social media in eigen beheer te houden kan het verstandig zijn om een contentkalender te ontwikkelen.

Contentkalender voor social media

Een contentkalender voor social media zorgt ervoor dat je precies weet wanneer je iets moet posten, op welk kanaal en welke foto erbij moet. Het kost even wat tijd om deze contentkalender te maken, maar op lange termijn heb je er juist genoeg profijt van.

Heb je trouwens een contentkalender nodig voor blogberichten, landingspagina’s of bijvoorbeeld webpagina’s? Een gratis template hiervan geven we in dit blogbericht weg.

Voordelen in een notendop

Daarnaast nog even in een notendop waarom je er verstandig aan doet om een contentkalender voor je berichtgeving op social media te gebruiken:

• Een contentkalender zorgt voor overzicht
• Je weet wanneer je iets moet posten
• Met behulp van de contentkalender post je consistent
• Je denkt echt na over wat je gaat posten en publiceert geen onverwachtse berichten

Maak je nu gebruik van onze contentkalender maar kom je er toch niet helemaal uit? Blijkt het beheren van je socialmediakanalen toch lastiger dan gedacht? Geen probleem! Neem contact op en we bekijken dan of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Meer Blogs

Wat kunnen we betekenen?

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Gasfabriek Deventer
  Zutphenseweg 6B
  7418 AJ Deventer