Wat is contentmarketing?

Wat is contentmarketing? I Pixelpanters

Contenmarketing, wat is dat?

Wat is contentmarketing daadwerkelijk? Er gaan verschillende definities rond. Wanneer je deze onder elkaar zet kom je snel tot de conclusie dat ze allemaal veel dwarsverbanden hebben. โ€œContentmarketing is een vorm van marketing waarbij het bieden van relevante content voor de doelgroep centraal staatโ€, is een definitie van het begrip contentmarketing die de lading goed dekt.

Het hele idee achter contentmarketing is om de aandacht van een specifieke doelgroep vast te houden en klanten aan een merk te binden. Voorbeelden van grote bedrijven die hier goed in slagen zijn Coca-Cola, Bol.com en Heineken.

Dit deelt een contentmarketeer

Wat voor soort content delen bedrijven dan met contentmarketing? Dat is helemaal aan de contentmarketeer die daar verantwoordelijk voor is. Dit gaat heel breed: van blogberichten tot videoโ€™s en van socialmediaposts tot podcasts. Wat het nut is van content creatie vertelden we eerder al in ons blog: โ€˜Een Content Creator, wat is dat?โ€™

Het is belangrijk om contentmarketing โ€“ en daarmee je klanten โ€“ serieus te nemen. Denk daarom verstandig na over hoe je contentmarketing het meest effectief inzet om jouw doelgroep van relevant content te voorzien. Jouw doelgroep moet zich direct herkennen in de berichten die je deelt. Zoals bijvoorbeeld bij een kerstcommercial van Coca-Cola altijd het geval is. Liefhebbers van Coca-Cola hebben direct door dat het om een reclame gaat van het koolzuurhoudende frisdrankmerk.

Contentmarketing: wij helpen graag

In de bovenstaande alineaโ€™s hebben we antwoord gegeven op de vraag: โ€œWat is contentmarketing?โ€ Hulp hierbij nodig? Heb je bijvoorbeeld een sociaal en duurzaam bedrijf, maar lukt het je nog niet om je verhaal te vertellen en de naamsbekendheid te vergroten? Goede contentmarketing kan daarbij helpen. Middels onze expertise helpen we je graag. Neem daarvoor direct contact met ons op!

Meer Blogs

Wat kunnen we betekenen?

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Gasfabriek Deventer
  Zutphenseweg 6B
  7418 AJ Deventer