Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing, wat is dat I Pixelpanters

E-mailmarketing, wat is dat?

E-mailmarketing, wat is dat? Welke mogelijkheden biedt het vergeleken een ander marketingmiddel als contentmarketing? Het zijn begrijpelijke vragen. Alleen wordt vaak vergeten dat iedereen te maken heeft met e-mailmarketing. Het is niet voorbijgestreefd door andere vormen van marketing. Je krijgt weleens een mailtje van Bol.com, je favoriete kledingwinkel of je lievelingsrestaurant. Ook hier schuilt e-mailmarketing achter. Een bekend voorbeeld van e-mailmarketing is een mailtje waarin een bedrijf het laatste nieuws of de beste aanbiedingen met je deelt.

Communiceren met de doelgroep

Voor vrijwel iedere organisatie kan e-mailmarketing interessant zijn. Je wilt graag communiceren met (potentiรซle) klanten. E-mail is nog steeds een populair communicatiekanaal om (potentiรซle) klanten te bereiken en ze producten te verkopen. Bovendien zijn de kosten laag.

Uit recent onderzoek blijkt dat e-mailmarketing nog niet op zijn retour is. Een ander voordeel is dat je je doelgroep snel bereikt. Een mail is geen dagen onderweg. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om de data van je e-mailcampagnes te analyseren.

Nog een aantal belangrijke voordelen van e-mailmarketing zijn:
โ€ข Je kunt het personaliseren
โ€ข Het zorgt voor meerย traffic naar je website
โ€ข Het is duurzaam (geen papierkosten etc.)

Speel in op (potentiรซle) klanten

Niet iedereen bekijkt dagelijks de website van jouw organisatie of volgt jouw Facebookpagina. Daarom is het belangrijk om รณรณk gebruik te maken van e-mailmarketing. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat bijna alle Nederlanders nog steeds dagelijks hun persoonlijke mail checken. Het is aan jou om daar op in te spelen.

Wil je weten welke vorm(en) van marketing en communicatie geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en we bekijken de mogelijkheden!

Meer Blogs

Wat kunnen we betekenen?

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Gasfabriek Deventer
  Zutphenseweg 6B
  7418 AJ Deventer