WordPress-website sneller maken

Wordpress-website sneller maken I Pixelpanters

Een WordPress-website sneller maken. Hoe doe je dat? Maar liefst 41% van alle websites wordt gehost op websitebouwer WordPress. Het is belangrijk dat de laadsnelheid van een WordPress-website hoog is voor jouw websitebezoekers. Een WordPress-website sneller maken kan op verschillende manieren.

Niemand wil een trage website. Voor de eigenaar van de website is dat vervelend. Voor een willekeurige websitebezoeker al hélemaal. Hier zitten vaak ook nog eens (potentiële) klanten van het bedrijf tussen. Dat wil je niet. Je wilt niet dat zij minuten moeten wachten voordat jouw website geladen is. Dan gaan deze bezoekers liever naar een concurrent. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een WordPress-website sneller te maken. Hiervoor heb je verschillende optimaliseertrucjes. Een aantal zetten we op een rij.

Voorkom onnodige plugins

Een website bouwen met WordPress doen veel mensen zelf. Een WordPress website maken vergt daarentegen ook de nodige kennis. Zo is het niet verstandig om allerlei onnodige plugins te installeren. Houd het bij plugins die écht nodig zijn om een website te laten functioneren. Bovendien kunnen sommige plugins ervoor zorgen dat jouw website kwetsbaarder wordt voor hackers. In het blog: ‘Hierom moet je website gebruiksvriendelijk en veilig zijn’ schreven we al eens wat voor gevolgen een onveilige website kan hebben.

Kies de juiste webhoster

Een WordPress-website sneller maken kan ook door ‘m te hosten bij de juiste webhoster. Wij denken hierin graag mee. Er zijn talloze partijen waar je met jouw bedrijf terecht kan voor webhosting. Het is belangrijk om een betrouwbare hostingspartij te kiezen. Zij zullen ervoor zorgen dat jouw website een uitstekende ladingssnelheid heeft. Nog een tip om een WordPress-website sneller te maken: gebruik geen grote afbeeldingen. Optimaliseer ze. Afbeeldingen zijn vaak groter dan nodig. Dit komt de laadsnelheid van een website niet ten goede.

Laat content lopen via CDN

Daarnaast raden we aan om content te laten lopen via een CDN (Content Delivery Network). Dit is een netwerk van servers over de hele wereld. CDN geeft de optie om een website of webapplicatie wereldwijd aan te bieden en te ontwikkelen. Bekijk bijvoorbeeld eens welke mogelijkheden CDN van Cloudflare biedt. Deze Web Performance & Security Company zorgt ervoor dat jouw website sneller én veiliger is. Cloudflare zorgt daarmee voor een betere prestatie van jouw website. Het biedt bescherming tegen DDoS-aanvallen, heeft een extreem snelle service op het gebied van Domain Name System (DNS) en geeft uitgebreide mogelijkheden op het gebied van caching (hierdoor worden websites sneller).

Kom je er niet uit? Schakel onze hulp in!

Een WordPress-website sneller maken kan op diverse manieren. Minstens zo belangrijk als het optimaliseren van een website is dat jouw website goed gebouwd is. Daar kunnen wij je bij helpen. Een website bouwen vraagt tenslotte de nodige kennis. Heb je hulp nodig om jouw WordPress-website sneller maken? Neem contact met ons op!

Meer Blogs

Wat kunnen we betekenen?

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Gasfabriek Deventer
  Zutphenseweg 6B
  7418 AJ Deventer