Blogs laten schrijven

Wil je jouw doelgroep het verhaal achter jouw organisatie laten zien? Of wil je graag voor meer verdiepende content zorgen maar zoek je naar een goede manier om dit op jouw website kwijt te kunnen? Overweeg dan eens om te bloggen. Geen zorgen, wij nemen het schrijven van je over. Wij denken met je mee over interessante ideeën, geven tips en zorgen voor inspiratie. Wellicht heb je zelf al plannen maar zoek je naar manieren om dit op papier te zetten. Pixelpanters neemt het bloggen van je over en zorgt voor verfrissende content op jouw kanalen.

Werkwijze

Fase 1: Verdieping

Fase 2: Schrijven

Fase 3: Ontwikkeling tot definitieve versie

Fase 1: Verdieping

Voorafgaand aan het schrijven verdiepen we ons in jouw organisatie en de thema's die daaraan verbonden zijn. We denken met je mee en zetten ideeën op papier. Of wellicht heb je zelf al ideeën waarover je wilt schrijven. We verdiepen ons in jouw organisatie en de relevantie om te bloggen. Dit doen we aan de hand van een aantal vragen. Waar wil je over schrijven? Hoe baken je het thema af? Wat heeft jouw doelgroep aan jouw blogartikelen? We bepalen ook het doel. Wil je nieuwe klanten aantrekken? Wil je met het artikel meer interactie uitlokken met de doelgroep? Of wil je nieuwe producten en diensten onder de aandacht brengen? Als je weet voor wie je schrijft, weet je ook hóe je moet schrijven. Bovendien maakt het in kaart brengen van de doelgroep duidelijk welke onderwerpen mogelijk interessant zijn voor de lezer.

Fase 1: Verdieping

Voorafgaand aan het schrijven verdiepen we ons in jouw organisatie en de thema’s die daaraan verbonden zijn. We denken met je mee en zetten ideeën op papier. Of wellicht heb je zelf al ideeën waarover je wilt schrijven. We verdiepen ons in jouw organisatie en de relevantie om te bloggen. Dit doen we aan de hand van een aantal vragen. Waar wil je over schrijven? Hoe baken je het thema af? Wat heeft jouw doelgroep aan jouw blogartikelen? We bepalen ook het doel. Wil je nieuwe klanten aantrekken? Wil je met het artikel meer interactie uitlokken met de doelgroep? Of wil je nieuwe producten en diensten onder de aandacht brengen? Als je weet voor wie je schrijft, weet je ook hóe je moet schrijven. Bovendien maakt het in kaart brengen van de doelgroep duidelijk welke onderwerpen mogelijk interessant zijn voor de lezer.

Fase 2: Schrijven

Het bloggen kan beginnen. Na een uitvoerig verdiepende fase gaan we aan de slag met het schrijven van blogs. Hoeveel artikelen we schrijven, varieert per blogabonnement. We letten bij het schrijven natuurlijk op een goede en interessante inhoud, maar we doen meer dan dat. We zorgen ervoor dat de artikelen elkaar goed aanvullen en begrijpelijk zijn voor jouw doelgroep. Ook schrijven we de artikelen op een manier dat ze goed vindbaar zijn in zoekmachines, zoals Google.

Fase 3: Ontwikkeling
tot definitieve versie

Zodra de blog af is, begint de volgende fase: het redigeren. We controleren de blog eerst goed voordat we het artikel naar jou doorsturen. Nu is het tijd voor feedback. Laat ons weten wat er nog aangepast mag worden en we nemen deze feedback mee. We herschrijven de eerste versie van het artikel tot een definitieve versie. Onze eindredacteur zet vervolgens alle puntjes op de i en levert een kant-en-klaar en foutloos artikel bij je aan. Klaar voor de website of voor op social media.

Waarde van blogs

Blogs zijn waardevol. Ze zijn informatief, informeel en toegankelijk. Je laat op laagdrempelige wijze zien wat je te bieden hebt. Ook heb je de mogelijkheid om naast de reguliere onderdelen van de website verdiepende informatie te geven over producten, diensten en/of de mensen achter jouw organisatie. Bloggen werkt ook commercieel: de kennis die je deelt kan ervoor zorgen dat mensen sneller geneigd zijn om een dienst af te nemen. Bovendien werf je potentiële klanten zonder te verkopen en werk je aan je naamsbekendheid. Meer content in de vorm van blogs kan ook een gunstig effect hebben op de vindbaarheid van jouw organisatie, bijvoorbeeld via social media.

 

Wij helpen je bij het schrijven van waardevolle content. Wil je jouw doelgroep meenemen in het verhaal achter jouw bedrijf? Of wil je graag laten zien aan welke duurzame of sociale initiatieven je werkt maar zoek je naar een goede manier om dat te doen? Laat ons dan blogs voor op jouw website schrijven.

‘Een goed verhaal is het halve werk

 

~ Debby Turken

Onze Expedities

Bij Pixelpanters denken we graag in creatieve en innovatieve oplossingen. We creëren waarde voor en mét duurzame initiatieven en vertellen jouw verhaal. We nemen je daarom mee op expeditie. Van consciousmarketing tot storytelling, van vormgeving tot webdesign: wij hebben de oplossing voor jou. Zo realiseren we samenwerkingen waar beide partijen trots op kunnen zijn.

 

Benieuwd naar onze eerdere expedities? We laten je graag zien aan welke mooie projecten we al hebben gewerkt.

Logo De Helfterkamp
Logo Netwerk Acute Zorg Zwolle
Logo African Woodgrow
Logo Mens & Zo
Logo SNP Adviseurs
Logo Liefde voor Brocante
Logo Erve Brooks
Logo EEGA Groep
Logo Air Innovators
Logo Pitch & Putt
Logo EEGA Plus
Logo Mijn Flex Plek

SAMENWERKINGEN

Bij Pixelpanters werken we voor diverse opdrachtgevers. We zetten marketing en communicatie doelgericht in en helpen hen bij het overbrengen van een sociale of duurzame boodschap. Zo creëren wij waarde en realiseren we projecten waar we trots op zijn! Meer weten over onze eerdere expedities? We laten je graag zien met welke opdrachtgevers we samenwerken.

Wij zijn ook goed in:

Herschrijven

Niet helemaal tevreden over je eigen geschreven teksten? Of ben je bang voor bijvoorbeeld spelfouten? Wij gaan graag aan de slag met jouw teksten en zetten ze om in heldere, aansprekende en foutloze teksten.

Persberichten schrijven

Meer media-aandacht nodig voor jouw organisatie? Gebruik daar het persbericht voor. Een krachtig persbericht valt op bij journalisten, die het weer delen via hun mediakanalen. We helpen je graag met het schrijven van krachtige persberichten.

Social media ondersteuning

Je socialmediakanalen beheren is tijdrovend. Zeker als je social media optimaal wilt benutten om je naamsbekendheid en vindbaarheid te vergroten. Wij nemen graag je zorgen uit handen en ondersteunen je vanuit onze expertise op het gebied van social media.

SAMEN OP AVONTUUR?

Jeroen Glas

Jeroen Glas

Accountmanager

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar creatieve en duurzame kansen voor jouw organisatie.

Gasfabriek Deventer
Zutphenseweg 6B
7418 AJ Deventer

Benieuwd naar onze avonturen?

Volg ons op social media