Branddesign

Het vormgeven van een merk, dáár draait het om bij branddesign. Het gaat verder dan het ontwerp alleen, bij branddesign gaat het erom hoe de doelgroep jouw merk ervaart. We vertellen jouw verhaal in beeld én tekst. Dit voeren we door in alle marketing- en communicatieuitingen, van drukwerk tot aan online vormgeving. We ontwerpen logo’s, creëren huisstijlen en maken websites die passen bij jouw wensen en doelen.

 

Bij branddesign gaat het om de hele look-and-feel van jouw merk. Hoe positioneer je jouw merk? We bouwen je merk én creëren een beleving voor jouw merk. Branddesign gaat verder dan alleen de huisstijl. Dit is onderdeel van een groter geheel. Ontwerpen, logo’s en jouw huidige huisstijl zijn slechts middelen om branddesign te dragen. Zijn bijvoorbeeld de socialmediakanalen, het printpapier, het logo en de typografie van jouw bedrijf niet op elkaar afgestemd? Dan ervaart jouw doelgroep jouw merk nog niet optimaal. Bij een succesvol branddesign is dit wél het geval.

Werkwijze

Fase 1: Oriëntatie

Fase 2: Strategie

Fase 3: Concept

Fase 4: Ontwerpen

Fase 1: Oriëntatie

Ons creatieve team gaat voor jou aan de slag. Tijdens de oriëntatie achterhalen we wat jouw doelen en wensen zijn. Welk verhaal wil je graag overbrengen naar jouw doelgroep? Wat is jouw onderscheidende factor ten opzichte van andere organisaties? Kortom: wat maakt jou uniek? Samen ontdekken we de mogelijkheden en komen we met creatieve en vernieuwende oplossingen. Voordat we aan de slag gaan met het branddesign, verdiepen we ons goed in jouw doelgroep. Daar begint het immers bij. Zodra de doelgroep en jouw unieke boodschap helder in kaart zijn gebracht, gaan we over op de strategiebepaling.

Fase 1: Oriëntatie

Ons creatieve team gaat voor jou aan de slag. Tijdens de oriëntatie achterhalen we wat jouw doelen en wensen zijn. Welk verhaal wil je graag overbrengen naar jouw doelgroep? Wat is jouw onderscheidende factor ten opzichte van andere organisaties? Kortom: wat maakt jou uniek? Samen ontdekken we de mogelijkheden en komen we met creatieve en vernieuwende oplossingen. Voordat we aan de slag gaan met het branddesign, verdiepen we ons goed in jouw doelgroep. Daar begint het immers bij. Zodra de doelgroep en jouw unieke boodschap helder in kaart zijn gebracht, gaan we over op de strategiebepaling.

Fase 2: Strategie

De tweede stap is een strategiebepaling zodat de doelgroep jouw merk in de toekomst nóg beter ervaart. Met een strategie zorgen we ervoor dat jouw doelstellingen worden bereikt. We creëren deze strategie aan de hand van een vraagstuk. Zo kunnen we een strategie creëren voor bijvoorbeeld jouw socialmediakanalen, voor flyers die je op de markt wilt brengen of voor jouw website. Geen concept zonder een heldere strategie. We doen uitgebreid onderzoek en geven advies over de positionering én merkidentiteit van jouw bedrijf.

Fase 3: Concept

Wanneer de strategie helder is, gaan we over tot het conceptplan. Voor welke vorm gaan we en wat wordt het idee achter de campagne? Kortom: de strategische doelen vertalen we naar concepten. We achterhalen de middelen die we gaan inzetten om jouw doel te bereiken. Wanneer we het juiste concept hebben ontwikkeld, gaan we over tot het ontwerpen.

Fase 4: Ontwerpen

Onze ontwerpers gaan van start met mogelijke ontwerpen. Ze leggen een aantal conceptversies aan je voor. Tijdens deze stap ontdekken we welke stijl het best aansluit op jouw visie en missie. Welk ontwerp draagt jouw boodschap het best uit in tekst en beeld? Welk ontwerp vertelt daadwerkelijk het verhaal en de boodschap die jij wilt overdragen? Op basis van een selectie volgt een definitief ontwerp. Dat kan een logo zijn dat de basis vormt voor online en offline design, of het begin van een mooie nieuwe huisstijl.

Waarde van Branddesign

Een verhaal vertellen is één ding, een verhaal met impact vertellen is iets anders. Bij branddesign gaat het om het vormgeven van een merk. Alles wat je communiceert, zowel visueel als tekstueel, moet bijdragen aan wat je wilt uitstralen en vertellen. Een logo en huisstijl brengen een merk tot leven. Bovendien zorgt een herkenbare en unieke stijl voor een hogere merkwaarde en zorgt het voor zichtbaarheid bij jouw doelgroep. Bij het ontwikkelen van een branddesign kijken we naar jouw wensen en doelen en zorgen we ervoor dat we een unieke identiteit voor jouw organisatie vormgeven. Dat doen we zowel visueel als tekstueel. Alles moet kloppen en op elkaar aansluiten.

 

Onze ontwerpers denken met je mee hoe jouw verhaal kan worden vertaald naar een opvallende- en passende huisstijl. Daarom gaan we op zoek naar jouw unieke boodschap, een die jouw organisatie onderscheidt van de rest. Want alles wat je communiceert, zowel visueel als tekstueel, moet bijdragen aan wat je wilt uitstralen en vertellen. Wij zorgen ervoor dat jouw onderscheidende boodschap wordt vertaald naar een succesvol en uniek branddesign.

‘Design moet altijd een functie
hebben, functionaliteiten moeten
altijd een doeltreffend design hebben’

 

~ Team Design

Onze Expedities

Bij Pixelpanters denken we graag in creatieve en innovatieve oplossingen. We creëren waarde en vertellen jouw verhaal. We nemen je daarom mee op expeditie. Van consciousmarketing tot storytelling, van vormgeving tot webdesign: wij hebben de oplossing voor jou. Zo realiseren we bij Pixelpanters samenwerkingen waar beide partijen trots op zijn.

 

Benieuwd naar onze eerdere expedities? We laten je graag zien aan welke mooie projecten we al hebben gewerkt.

SAMENWERKINGEN

Bij Pixelpanters werken we voor diverse opdrachtgevers. We zetten marketing en communicatie doelgericht in en helpen hen bij het overbrengen van een boodschap. Zo creëren wij waarde en realiseren we projecten waar we trots op zijn! Meer weten over onze eerdere expedities? We laten je graag zien met welke opdrachtgevers we samenwerken.

De Helfterkamp
Netwerk Acute Zorg Zwolle
African Woodgrow
Mens & Zo
SNP Adviseurs
Liefde voor brocante
Erve brooks
EEGA Groep
EEGA Plus
Mijn Flex plek

Wij zijn ook goed in:

Online & offline design

Onderscheidend zijn van de concurrent. Dat bereik je wanneer jouw bedrijf gebruikmaakt van unieke visuele communicatie. Met online en offline design maken onze creatieve vormgevers het verschil voor jouw communicatie-uitingen.

Website bouwen

Een goede website vormt het fundament van jouw online vindbaarheid en naamsbekendheid. Het is het eerste visitekaartje dat mensen van jouw organisatie te zien krijgen. Wij helpen je graag om je online vindbaarheid en naamsbekendheid te vergroten.

Online vindbaarheid

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig de beschikking over internet. Al deze mensen kun je met jouw organisatie bereiken wanneer je online zichtbaar bent. Wij vergroten graag je online vindbaarheid en zorgen ervoor dat je hoog komt te staan in verschillende zoekmachines.

SAMEN OP AVONTUUR?

Jeroen Glas

Joost Hoekerswever

Accountmanager

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar kansen voor jouw organisatie.

Pixelpanters
Zutphenseweg 33
7418 AH Deventer

Benieuwd naar onze avonturen?

Volg ons op social media