Social media ondersteuning

Social media ondersteuning nodig? Wil je bijvoorbeeld iets delen via Facebook en Instagram, terwijl je tussendoor ook nog een filmpje wilt plaatsen op het trendy TikTok? Als ondernemer kan het beheren van je eigen socialmediakanalen tijdrovend zijn. Tijd die je liever steekt in andere werkzaamheden binnen je bedrijf. Werkzaamheden waarin jouw kwaliteiten het meest tot zijn recht komen. Bovendien heb je zelf misschien niet de expertise in huis om deze kanalen te beheren. Wat zet je bijvoorbeeld als begeleidende tekst bij een foto? En rond welk tijdstip plaats je een bericht voor het hoogste bereik? Wij ondersteunen je graag op dit vlak.

 

Als Pixelpanters kunnen we volledig ontzorgen op het gebied van social media. Dat betekent dat we het hele proces uit handen nemen. Een andere optie is dat we een pakket op maat voor je maken. Bijvoorbeeld dat we jouw berichten relevant maken voor een specifiek kanaal. Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het socialmediabeheer van jouw bedrijf!

Werkwijze

Fase 1: Oriëntatie

Fase 2: Contentplan creëren

Fase 3: Uitvoering

Fase 1: Oriëntatie

Voordat we kunnen ondersteunen op het gebied van social media beginnen we met een oriëntatie. We brengen eerst in kaart wat de doelgroep is van jouw bedrijf en hoe we deze het effectief bereiken. Samen inventariseren we welke socialmediakanalen jouw bedrijf nu al gebruikt en welke we mogelijk nog kunnen inzetten. Als we dit op een rijtje hebben beginnen we met het schrijven van een plan van aanpak.

Fase 1: Oriëntatie

Voordat we kunnen ondersteunen op het gebied van social media beginnen we met een oriëntatie. We brengen eerst in kaart wat de doelgroep is van jouw bedrijf en hoe we deze het effectief bereiken. Samen inventariseren we welke socialmediakanalen jouw bedrijf nu al gebruikt en welke we mogelijk nog kunnen inzetten. Als we dit op een rijtje hebben beginnen we met het schrijven van een plan van aanpak.

Fase 2: Contentplan creëren

De tweede stap is het creëren van een contentplan. We zetten als eerste op papier wat we willen bereiken met de socialmediakanalen van jouw bedrijf. Wat is het hoofddoel? Hoe komen we tot dit hoofddoel? Daarnaast plannen we vooruit: we maken een schema voor wat we wanneer plaatsen op de socialmediakanalen van jouw bedrijf. We houden hierbij een slag om de arm. Mochten er in de toekomst actuele berichten gedeeld moeten worden die niet in het contentplan zijn opgenomen, doen we dit ook. Het gehele contentplan leggen we eerst ter goedkeuring aan jou voor.

Fase 3: Uitvoering

Nu ligt de bal bij ons. Wij ontzorgen vanaf het moment dat het contentplan is goedgekeurd. We houden ons aan dit plan. We bedenken de content, kiezen een relevante video/foto (die jij zelf aanlevert) en delen het bericht via jouw socialmediakanalen. Wij doen het werk, jij bekijkt de resultaten.

Waarde van social media

Social media zijn niet meer weg te denken. Kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn zijn ideaal om (potentiële) klanten te bereiken. Met behulp van social media vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Bovendien kun je niet achterblijven: concurrenten gebruiken social media waarschijnlijk ook om producten te verkopen of volgers te informeren. Wanneer social media goed onderhouden worden, zorgt dit bovendien voor meer traffic naar je website. Social media bieden daarom genoeg kansen. We schreven eerder in een blog al waarom social media inzetten voor je bedrijf tegenwoordig zo belangrijk is.

 

Voor jouw bedrijf kunnen social media daadwerkelijk van waarde zijn. Gebruik ze dan ook. Uit onderzoek blijkt dat consumenten die bedrijven volgen vaker producten kopen van het desbetreffende bedrijf. Het is belangrijk om gezien te worden. Social media zijn daar een goed middel voor, mits je weet hoe je deze moet inzetten. We willen je daar graag bij helpen!

‘Door samen te werken, kom je verder
dan wanneer je het werk alleen doet

 

~ Joost Hoekerswever

Onze Expedities

Bij Pixelpanters denken we graag in creatieve en innovatieve oplossingen. We creëren waarde en vertellen jouw verhaal. We nemen je daarom mee op expeditie. Van consciousmarketing tot storytelling, van vormgeving tot webdesign: wij hebben de oplossing voor jou. Zo realiseren we bij Pixelpanters samenwerkingen waar beide partijen trots op zijn.

 

Benieuwd naar onze eerdere expedities? We laten je graag zien aan welke mooie projecten we al hebben gewerkt.

SAMENWERKINGEN

Bij Pixelpanters werken we voor diverse opdrachtgevers. We zetten marketing en communicatie doelgericht in en helpen hen bij het overbrengen van een boodschap. Zo creëren wij waarde en realiseren we projecten waar we trots op zijn! Meer weten over onze eerdere expedities? We laten je graag zien met welke opdrachtgevers we samenwerken.

De Helfterkamp
Netwerk Acute Zorg Zwolle
African Woodgrow
Mens & Zo
SNP Adviseurs
Liefde voor brocante
Erve brooks
EEGA Groep
EEGA Plus
Mijn Flex plek

Wij zijn ook goed in:

Blogs schrijven

Laat ons blogs voor op jouw website schrijven. Bloggen is bij uitstek een geschikt middel om op een informele en toegankelijke manier over de meest uiteenlopende onderwerpen te vertellen.

Branddesign

Een verhaal vertellen is één ding, een verhaal met impact vertellen is iets anders. Wij zorgen daarvoor, want alles wat je communiceert, zowel visueel als tekstueel, moet bijdragen aan wat je wilt uitstralen en vertellen.

Online & offline design

Onderscheidend zijn van de concurrent. Dat bereik je wanneer jouw bedrijf gebruikmaakt van unieke visuele communicatie. Met online en offline design maken onze creatieve vormgevers het verschil voor jouw communicatie-uitingen.

SAMEN OP AVONTUUR?

Jeroen Glas

Joost Hoekerswever

Accountmanager

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar kansen voor jouw organisatie.

Pixelpanters
Zutphenseweg 33
7418 AH Deventer

Benieuwd naar onze avonturen?

Volg ons op social media