het nut van een contentkalender + gratis template.

het nut van een contentkalender + gratis template

Wat het nut is van een contentkalender? Als Content Creators kunnen we genoeg voordelen opnoemen waarom je een contentkalender zou moeten gebruiken. Maar voordat we de voordelen opnoemen, vertellen we je eerst wat een contentkalender is en wat het nut ervan is. In dit artikel vind je ook een gratis template om zelf aan de slag te gaan met een contentkalender!

google sea | Webbouwer Deventer

wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een handig hulpmiddel dat je helpt bij het plannen en organiseren van je content. In een contentkalender geef je over het algemeen aan wanneer, wat, voor wie, in welke vorm je iets publiceert en wie verantwoordelijk is. Maar je kan een contentkalender ook heel uitgebreid en specifiek gebruiken. Je beschrijft dan bijvoorbeeld ook het thema van je content, de interactie die je teweeg wil brengen, de doelgroep die je aan wil spreken en de zoekwoorden die je gaat gebruiken.

beter vindbaar in google

waarom een contentkalender?

Een contentkalender helpt je dus bij het plannen en organiseren van content. Maar waarom zou je er een gebruiken als je geen moeite hebt met plannen en organiseren? Door het gebruik van een contentkalender zorg je dat je consistent blijft in het publiceren van content en is het bijna onmogelijk dat jij belangrijke data zoals feestdagen vergeet. Daarnaast hou je een goed overzicht van de komende werkzaamheden, heb je geen onverwachte deadlines en zorg je ervoor dat je écht na gaat denken over de content die je wil creëren. Als je geen contentkalender gebruikt, kan het zijn dat je last minute denkt: ik moet nog wat posten en hierdoor ga je gehaast content schrijven dat hoogstwaarschijnlijk niet van toegevoegde waarde is voor je doelgroep.

alle voordelen op een rij

• Een contentkalender zorgt voor overzicht
• Stimuleert je creativiteit
• Geen onverwachte deadlines
• Consistent content publiceren
• Je voorkomt dat je belangrijke data vergeet
• Altijd waardevolle content

voorbeeld contentkalender

Denk jij na het lezen van deze voordelen, ik wil hier wel mee aan slag? Dat komt goed uit, want wij hebben een gratis voorbeeld template waar jij mee aan de slag kan!

 

Benieuwd waarom goede content onmisbaar is? Bekijk dan ook deze blog. Denk jij nu, ik heb helemaal geen tijd om zelf content te schrijven? Geen probleem, Pixelpanters kan dit voor jou verzorgen. Neem contact met ons op!

wat wij doen.

design

Compleet nieuwe huisstijl, webdesign, online en offline uitingen en meer: we doen het! We bouwen jouw merk en creëren een beleving.

webdevelopment

We bouwen niet alleen websites en webshops, maar verzorgen ook het stukje hosting en onderhoud. Zo blijft jouw website of webshop altijd geoptimaliseerd!

copywriting

Hoe zet je jouw verhaal nou goed op (digitaal) papier? En ook nog eens zodat je de juiste doelgroep bereikt? We weten er alles van!

fotografie

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Wij creëren een visuele ervaring die bij jouw doelgroep blijft hangen. Van productlanceringen tot bedrijfsportretten.

videografie

We vertellen jouw verhaal niet alleen, we laten het zien. Met pakkende beelden brengen we jouw verhaal tot leven en wekken we emoties op bij jouw doelgroep.

start met groeien!

bellen, mailen of kom langs. bij ons kan het allemaal!

  kom langs!

  Zutphenseweg 33
  7418 AH
  Deventer

  onze socials

  Pixelpanters Facebook
  Pixelpanters Instagram
  Pixelpanters Linkedin