8 tips om jouw blog beter vindbaar te maken.

8 tips om jouw blog beter vindbaar te maken

Sta jij op het punt om een fantastische blog te schrijven? Maar kun je wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je er graag bij! In deze blog geven we je 8 tips om jouw blog beter vindbaar te maken. Benieuwd? Lees vooral verder!  

blog zichtbaarheid | copywriting

vooraan beginnen

Heb je al een onderwerp voor jouw blog of moet je er nog een verzinnen? Wat wordt het doel van jouw blog? Dat kunnen namelijk één of meerdere dingen zijn, namelijk:

 • De lezer informeren;
 • De lezer inspireren;
 • De lezer daadwerkelijk helpen met een probleem of vraag.

Wanneer je een doel voor ogen hebt, is het makkelijker om te beginnen met schrijven. Je weet immers wie én wat je wilt bereiken. Doe vooraf een zoekwoordenonderzoek, zodat je weet waar mensen op zoeken in Google. Verwerk je zoekwoord(en) ook in de blog. Nu nog zorgen dat jouw blog als een huis komt te staan. Lees hieronder onze 8 tips om jouw blog beter vindbaar te maken. 

We beginnen maar meteen met de belangrijkste! Doe je dit niet, dan kun je jouw blog wel op je buik schrijven. Denk na over: wat wil de lezer weten? En hoe kan ik dit vervolgens zo duidelijk mogelijk vertellen in de blog? Heb je dit op een rijtje? Dan kan het schrijven beginnen.

Kortom, hou het makkelijk! Een blog moet leuk zijn om te lezen en mag zelfs een beetje humor bevatten. Formeel en/of deftig schrijven is een no-go. Houd het simpel. Ga dus niet met moeilijke termen smijten. Dan zijn je lezers zo afgehaakt… En dat is precies wat je niet wilt bereiken!

Want pas dan heeft de lezer er écht iets aan. Zo kunnen ze daadwerkelijk iets toepassen aan de hand van jouw blog. Blijken het goede tips te zijn? Misschien komen ze dan wel terug en lezen ze ook andere blogs!

Dan nu wat tips over de indeling. Houd het kort! Niemand zit te wachten op ellendig lange stukken tekst. Gebruik ook tussenkoppen, zodat de lezer in een oogopslag kan zien wat hij/zij aan jouw blog heeft. Daarbij vindt Google korte zinnen, alinea’s én het gebruik van tussenkoppen belangrijk. Het is dus ook nog eens goed voor SEO (ofwel, de organische vindbaarheid van jouw blog).

Afbeeldingen zeggen ons op het eerste oog nou eenmaal meer dan een lap tekst. Zorg er wel voor dat de afbeelding past bij het onderwerp waar je de blog over schrijft.

Is je blog af? Vergeet dan niet onderaan door te linken naar een andere blog. Zo blijft de lezer misschien wel langer op jouw website en kun je wellicht een lead binnenhalen! Zeker niet onbelangrijk…

Als het goed is, heb je voorafgaand aan het schrijven een zoekwoordenonderzoek gedaan. Laat het zoekwoord zo’n 5 tot 7 keer terugkomen in jouw blog. Doe dat het liefst op verschillende plekken, zoals: de titel van de blog, de inleiding, de url, de alt-tag van de afbeelding, maar ook in de meta titel en de meta beschrijving. Heb je het zoekwoord overal verwerkt? Bingo! Dan zit het helemaal goed met jouw SEO.

Social media is je beste vriend! Ben je klaar met schrijven? Creëer een leuke post (met visual) en deel daarin wat informatie over de blog. Vergeet niet door te linken naar de blog zelf. Succes!

Ben je van plan om meer te bloggen? Of misschien wil je wel meer posten via social media? Dan is een contentkalender handig! Wij hebben een gratis contentkalender voor jou gemaakt. Benieuwd? Klik hier!

wat wij doen.

design

Compleet nieuwe huisstijl, webdesign, online en offline uitingen en meer: we doen het! We bouwen jouw merk en creëren een beleving.

webdevelopment

We bouwen niet alleen websites en webshops, maar verzorgen ook het stukje hosting en onderhoud. Zo blijft jouw website of webshop altijd geoptimaliseerd!

copywriting

Hoe zet je jouw verhaal nou goed op (digitaal) papier? En ook nog eens zodat je de juiste doelgroep bereikt? We weten er alles van!

fotografie

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Wij creëren een visuele ervaring die bij jouw doelgroep blijft hangen. Van productlanceringen tot bedrijfsportretten.

videografie

We vertellen jouw verhaal niet alleen, we laten het zien. Met pakkende beelden brengen we jouw verhaal tot leven en wekken we emoties op bij jouw doelgroep.

start met groeien!

bellen, mailen of kom langs. bij ons kan het allemaal!

  kom langs!

  Zutphenseweg 33
  7418 AH
  Deventer

  onze socials

  Pixelpanters Facebook
  Pixelpanters Instagram
  Pixelpanters Linkedin