Het nut van een contentkalender + gratis template

contentkalender

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een handig hulpmiddel dat je helpt bij het plannen en organiseren van je content. In een contentkalender geef je over het algemeen aan wanneer, wat, voor wie, in welke vorm je iets publiceert en wie verantwoordelijk is. Maar je kan een contentkalender ook heel uitgebreid en specifiek gebruiken. Je beschrijft dan bijvoorbeeld ook het thema van je content, de interactie die je teweeg wil brengen, de doelgroep die je aan wil spreken en de zoekwoorden die je gaat gebruiken.

Waarom een contentkalender?

Een contentkalender helpt je dus bij het plannen en organiseren van content. Maar waarom zou je er een gebruiken als je geen moeite hebt met plannen en organiseren? Door het gebruik van een contentkalender zorg je dat je consistent blijft in het publiceren van content en is het bijna onmogelijk dat jij belangrijke data zoals feestdagen vergeet. Daarnaast hou je een goed overzicht van de komende werkzaamheden, heb je geen onverwachte deadlines en zorg je ervoor dat je écht na gaat denken over de content die je wil creëren. Als je geen contentkalender gebruikt kan het zijn dat je last minute denkt; ik moet nog wat posten en je gehaast content gaat schrijven wat waarschijnlijk niet van toegevoegde waarde is voor je doelgroep.

Alle voordelen op een rij

• Een contentkalender zorgt voor overzicht
• Stimuleert je creativiteit
• Geen onverwachte deadlines
• Consistent content publiceren
• Je voorkomt dat je belangrijke data vergeet
• Altijd waardevolle content

Voorbeeld contenkalender

Denk jij na het lezen van deze voordelen, ik wil hier wel mee aan slag? Dat komt goed uit, want wij hebben een gratis voorbeeld template waar jij mee aan de slag kan!

Benieuwd waarom goede content onmisbaar is? Bekijk dan ook deze blog. Denk jij nu, ik heb helemaal geen tijd om zelf content te schrijven? Geen probleem, Pixelpanters kan dit voor jou verzorgen. Neem contact met ons op!

Meer Blogs

Wat kunnen we betekenen?

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Gasfabriek Deventer
  Zutphenseweg 6B
  7418 AJ Deventer