hierom moet je website gebruiksvriendelijk en veilig zijn.

hierom moet je website gebruiksvriendelijk en veilig zijn

Eerder schreven we in een van onze blogs dat het belangrijk is om een doel voor je website te hebben. Wanneer je dit doel hebt, kun je ook verder werken aan je website. Bijvoorbeeld door naar de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid ervan te kijken. Onze Webdeveloper Samir vertelt je graag waarom deze twee punten belangrijk zijn voor (potentiële) klanten van jouw bedrijf.

user experience

Samir, waarom is het belangrijk dat je over een gebruiksvriendelijke website beschikt?

“Hoe meer een klant begrijpt wat er allemaal op een website gebeurt, hoe groter de kans dat deze terugkomt. Daarom is het belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is. Stel je eens voor: je website is slordig, bevat verkeerde lettertypen, het design klopt niet en afbeeldingen lijnen niet uit. De kans is groot dat websitebezoekers zich daar aan irriteren en besluiten om niet meer terug te keren. Je kunt een potentiële klant maar één keer voor je winnen. Het zou zonde zijn als hij op basis van je website afhaakt. Dat wil je niet.”

blog1

hoe kun je ervoor zorgen dat een klant dan wél op je website blijft?

“Door een website te bouwen waarmee jij je onderscheidt. Daar kunnen veel partijen bij helpen, bijvoorbeeld Pixelpanters. Samen kijken we hoe we jouw website uniek maken. Hier gaat een heel proces aan vooraf. Hierbij zijn er twee opties: we passen de huidige website aan of bouwen een nieuwe. Vaak adviseren wij het laatste, omdat er dan een stuk meer mogelijk is. Een compleet nieuwe website heeft de nodige voordelen. Zo zullen we bij een nieuwe website rekening houden met jouw wensen. Hierdoor kunnen we de website een stuk aantrekkelijker maken voor je bezoekers. Bovendien maken we hem ook nog eens zo gebruiksvriendelijk dat je hem zelf kunt onderhouden!”

naast een gebruiksvriendelijke website is het ook belangrijk dat je website veilig is. Hoe belangrijk is cybersecurity voor een website?

“Een veilige website is voor iedereen een must. Het maakt dan niet uit of je een website hebt die veel of weinig data bevat: je website móét veilig zijn. Wanneer dit niet het geval is zullen cybercriminelen hier gebruik van maken, bijvoorbeeld door gegevens op je website te stelen. Dat wil je niet. Je wilt het bovendien ook je websitebezoekers niet aandoen. Het is daarom belangrijk om een veilige website te hebben. Je website moet daarom altijd up-to-date zijn. Wanneer je door ons een website laat bouwen zorgen wij hiervoor.”

wat kan er gebeuren als je website onverhoopt niet veilig is en daardoor wellicht in handen komt van cybercriminelen?

“Dit kunnen we het best illustreren met een fictief voorbeeld. Stel: je hebt een website die zich richt op de verkoop van zonnepanelen. Op je website staat een link. Deze link brengt je bezoekers naar een website waar ze goedkoop beeldschermen kunnen kopen. Totaal andere producten dan jij verkoopt. Jij weet hier niets vanaf. Internetcriminelen hebben dit geplaatst zonder jouw medeweten. Jouw websitebezoekers besluiten onverhoopt een beeldscherm te kopen op deze website. Deze site is echter in handen van cybercriminelen, die helemaal geen beeldschermen verkopen. Jouw bezoekers kunnen vervolgens wel fluiten naar hun beeldschermen én naar hun geld. Daarom is cybersecurity belangrijk, want met behulp van een veilige website zorg je ervoor dat criminelen niet je website infecteren. Als dit wel het geval is raak je vertrouwen van klanten kwijt.”

wat kan Pixelpanters doen als het gaat om cybersecurity?

“We kunnen ervoor zorgen dat jij een veilige website hebt, waardoor cybercriminelen geen vrij spel hebben. Zo zorgen we ervoor dat er geen zogenoemde ‘cybersecurity flaws’ naar boven komen op je website. Dit doen we door je website te updaten, zodat deze altijd is voorzien van de meest veilige versie. Het belangrijkste is om je website te onderhouden en dat je over de nieuwste plugins beschikt. Dat zijn twee cruciale punten voor een veilige en betrouwbare website. Hier helpen we je graag bij!”

 

Wil je weten wat Pixelpanters kan doen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en cybersecurity voor jouw website? Neem dan contact met ons op!

 

Dit artikel over gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van een website vormt onderdeel van een reeks verhalen waarin wij antwoord geven op de vraag: ‘Wat kan Pixelpanters voor mij betekenen?’ Via de links hieronder kun je eens rustig lezen wat Pixelpanters voor jou kan betekenen op het gebied van webdevelopment, design, online marketing en tekstschrijven.

 

Deel 1: Het doel van een website
Deel 2: Hierom moet je website gebruiksvriendelijk en veilig zijn
Deel 3: Hoe jouw bedrijf zich met een uniek design kan onderscheiden
Deel 4: Online marketing
Deel 5: Tekstschrijven

wat wij doen.

design

Compleet nieuwe huisstijl, webdesign, online en offline uitingen en meer: we doen het! We bouwen jouw merk en creëren een beleving.

webdevelopment

We bouwen niet alleen websites en webshops, maar verzorgen ook het stukje hosting en onderhoud. Zo blijft jouw website of webshop altijd geoptimaliseerd!

copywriting

Hoe zet je jouw verhaal nou goed op (digitaal) papier? En ook nog eens zodat je de juiste doelgroep bereikt? We weten er alles van!

fotografie

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Wij creëren een visuele ervaring die bij jouw doelgroep blijft hangen. Van productlanceringen tot bedrijfsportretten.

videografie

We vertellen jouw verhaal niet alleen, we laten het zien. Met pakkende beelden brengen we jouw verhaal tot leven en wekken we emoties op bij jouw doelgroep.

start met groeien!

bellen, mailen of kom langs. bij ons kan het allemaal!

  kom langs!

  Zutphenseweg 33
  7418 AH
  Deventer

  onze socials

  Pixelpanters Facebook
  Pixelpanters Instagram
  Pixelpanters Linkedin